Huisartsenpraktijk van Eerd

Coronavirus

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over met welke klachten u wel bij ons terecht kunt of waarmee u zou moeten wachten. Helaas is deze vraag voor ons niet makkelijk te beantwoorden en hebben wij uw hulp bij nodig.


Aan de ene kant willen wij er alles aan doen om zo veel mogelijk de verspreiding van het corona virus te voorkomen. Dit betekent dat wij zoveel mogelijk telefonisch proberen af te handelen, zo veel mogelijk afstand houden in de praktijk, en de zorg die nog enkele weken kan wachten, laten wachten.

 

Aan de andere kant kunnen sommige dingen niet uitgesteld worden. Bijvoorbeeld klachten die plotseling zijn ontstaan of verergeren. Is dat het geval? Of als u twijfelt of klachten nog enkele weken kunnen wachten, belt u ons dan voor overleg, want als het nodig is wordt u gezien, en anders zoeken we samen met u naar een andere oplossing.

 

Wellicht heeft u in de media gehoord over de vraag of ouderen en/of mensen met een kwetsbare gezondheid in het geval van een corona infectie een opname op de intensive care afdeling wel aan kunnen. Wij kunnen ons voorstellen dat u hiervan geschrokken bent. Of dat deze berichten bij u en uw dierbaren vragen opwerpen. Dit zijn belangrijke en soms moeilijke beslissingen waarin allerlei zaken moeten worden afgewogen. De website vinden we dan ook niet de beste weg om daarover te spreken. Dat doen we liever samen met u. Daarom, als u vragen heeft of erover wil doorpraten, neem dan gerust contact met ons op. Net als anders kunnen we dan samen met u kijken wat voor u in deze situatie de juiste keuze is.

 

Het zijn bijzondere tijden en onze praktijk werkt opeens op een hele andere manier. Dat is wennen voor ons maar ook voor u. Laten we elkaar helpen en met elkaar in gesprek blijven. Zodat we u ook in deze tijd de best mogelijke zorg kunnen geven.

U weet ons te vinden en samen kunnen we het redden.

Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. 
Zo wordt de verspreiding van het virus en gecontroleerd en beschermen we elkaar.

De test kan aantonen of u het coronavirus op het moment van afnemen heeft. Daarom heeft het alleen zin om te testen bij klachten.

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en geur? 
Bel 0800-1202 en maak een afspraak voor een test. 
Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. 
Blijf verder thuis en ga alleen naar buiten voor de test.


 

Wij ontvangen momenteel veel vragen over het Coronavirus. Voor de meest recente informatie klikt u op onderstaande links:

 

Thuisarts.nl

Rijksoverheid.nl

 

Belangrijk: wanneer u denkt dat u besmet bent met het Coronavirus, ga dan NIET naar de huisarts of huisartsenpost toe, maar neem altijd eerst telefonisch contact op.
Dit om te voorkomen dat u andere mensen zou kunnen besmetten.

Terug naar overzicht